مرکز توانبخشی ایران زمین

۴ مطلب در خرداد ۱۴۰۰ ثبت شده است

لکنت زبان

لکنت زبان چیست؟

لکنت زبان اختلالی در گفتار است که در آن صداها، هجاها یا کلمات تکرار یا طولانی تر از حد معمول بیان می شوند و فرد نمی تواند کلمات را به صورت پیوسته ادا کند. افرادی که لکنت دارند می دانند چه می خواهند بگویند، اما به سختی آن را بیان می کنند. برای مثال ممکن است یک کلمه، یک هجا، حروف بی صدا و صدا دار را تکرار یا به صورت طولانی بیان کنند. یا اینکه حین سخنرانی ممکن است متوقف شوند زیرا به یک کلمه یا صدای مشکل داربر می خورند.

لکنت ممکن است در میان کودکان کوچکتربه عنوان بخش طبیعی از یادگیری صحبت باشد. در کودکان کوچکتر ممکن است هنگامی که توانایی گفتاری و زبانی آنها به اندازه کافی پیش رفت نکرده تا بتوانند آنچه که می خواهند را بگویند دچار لکنت باشند. با این حال، گاهی اوقات لکنت یک وضعیتی مزمن است که تا بزرگسالی ادامه می یابد. این نوع لکنت زبان می تواند بر روی اعتماد به نفس و تعاملات فرد با دیگران تاثیر بگذارد. کودکان و بزرگسالانی که لکنت دارند ممکن است از درمان هایی مانند گفتار درمانی، استفاده از دستگاه های الکترونیکی برای بهبود روان بودن گفتار و درمان شناختی رفتاری بهره مند شوند.

عوارض لکنت زبان    

  مضطرب بودن هنگام صحبت کردن
  صحبت نکردن یا اجتناب از موقعیت هایی که نیاز به صحبت کردن دارد
  فقدان موفقیت های شغلی، اجتماعی و تحصیلی
  اعتماد به نفس پایین

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۱ خرداد ۰۰ ، ۱۳:۰۹
فرشاد زارعی

 

بیماری های پوستی در کودکان
زرد زخم

این بیماری یک عفونت باکتریایی است که بیشتر در هوای گرم و مرطوب ایجاد می‌شود. شایع‌ترین علامت این بیماری وجود لکه‌های قرمزرنگ در اطراف بینی و دهان کودک است که درون آن‌ها را مایع شفافی پرکرده است. زخم‌ها همراه بااحساس خارش و سوزش بوده و ممکن است جای آن تا مدت‌ها باقی بماند.


اگزما

یکی از شایع‌ترین مشکلات پوستی در کودکان، درماتیت یا اگزما می‌باشد. اگزما به‌صورت خشکی پوست، ترک‌خوردگی و احساس خارش در منطقه آسیب‌دیده ظاهر می‌شود. معمولاً بخشی از پوست که درگیر شده ملتهب و قرمزرنگ خواهد بود. دلایل ابتلا به اگزماهای پوستی هنوز مشخص نشده است؛ اما معمولاً با افزایش سن بسیاری از آن‌ها از بین خواهند رفت.


مخملک یا تب اسکارلت

این بیماری، کودکان 5 تا 15 ساله را درگیر کرده و عامل ایجاد آن، عفونت‌های گلو است بااین‌حال به دلیل علائم و نشانه‌هایی که دارد در گروه بیماری‌های پوستی قرار می‌گیرد. شایع‌ترین علامت این بیماری وجود بثورات قرمزرنگی است که در پوست بدن ایجاد می‌شود. رگه‌های قرمز یا زخم‌هایی در نواحی زیر بغل، آرنج، زانو، کشاله ران و گردن ظاهر می‌شوند. مخملک علاوه بر این ویژگی‌ها با عفونت گلو، تب و وجود لکه‌های سفیدرنگ بر روی حلق و گلو شناخته می‌شود.

 
نقش والدین در ابتلای فرزندان به بیماری ها

همان‌طور که گفته شد، بسیاری از کودکان، همه‌ساله به بیماری‌های مختلفی مبتلا می‌شوند. اگرچه این مسئله جایی برای نگرانی‌های شدید ندارد بااین‌حال سهل‌انگاری درباره علائم بیماری فرزندتان نیز، ممکن است پیامدهای ناگواری به همراه داشته باشد. درصورتی‌که احساس می‌کنید شدت درد فرزندتان بیش از تحمل وی شده و یا باگذشت زمان علائم بهبودی را در وی مشاهده نمی‌کنید، بهتر است برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کنید. همچنین به خاطر داشته باشید که هرگز در مورد کودکان به‌صورت خودسرانه از داروها استفاده نکنید. مقاومت بدن کودک نسبت به بزرگسالان کمتر است و داروها می‌توانند عوارض ناخوشایندی را برای کودک به همراه داشته باشند.

نکته مهم دیگر این است که شما باید در تمامی مراحل دوران کودکی فرزندتان، با یک مشاور و روانشناس در ارتباط باشید تا اگر فرزند شما با تاخیرهای رشدی مواجهه گردید و یا ابتلا به بیماری‌های مختلف باعث شد تا کودک در دیگر زمینه‌ها از جمله روابط اجتماعی، تحصیلی و خودیاری با مشکلاتی دست و پنجه نرم کند؛ با استفاده از راهکارهای مشاور بتوانید مداخله‌های لازم را انجام دهید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ خرداد ۰۰ ، ۰۹:۳۸
فرشاد زارعی

رشد انگل‌ها در بدن و نقش آن در بیماری های کودکان
انگل‌های دستگاه گوارش

استفاده از مواد غذایی آلوده، تماس با خاک‌آلوده و یا هر سطحی که آلوده به انگل‌ها باشد، می‌تواند بدن کودک شما را در مقابل ورود انگل آسیب‌پذیر کند. وجود مشکلات گوارشی، دل‌درد، کاهش وزن و خاراندن مداوم مقعد، از نشانه‌های ابتلا به انگل هستند. برای بررسی این وضعیت پزشک آزمایش‌هایی را برای فرزندتان تجویز می‌کند و در صورت مثبت بودن آزمایش‌ها، می‌بایست درمان دارویی آغاز شود. توجه داشته باشید که تا کامل شدن بهبودی فرزندتان، وسایل او را ضدعفونی کرده و بهداشت را به‌خوبی رعایت کنید.

 
بیماری های گوش، حلق و بینی در کودکان
بوی بددهان کودک

بوی بددهان به این معناست که کودک نفس بدبویی دارد و حتی با مسواک زدن نیز، این بو برطرف نمی‌شود. خشکی دهان، مسواک نزدن مرتب دندان‌ها و یا وجود عفونت‌هایی در مجرای حلق، از علل این بیماری هستند.


برفک دهان نوزاد

این بیماری باعث بروز دانه‌های سفیدرنگی روی زبان، اطراف لب‌ها و حلق کودک می‌شود. علت بروز برفک دهان، یک بیماری قارچی می‌باشد و برای رفع آن می‌بایست کودکتان زیر نظر پزشک از آنتی‌بیوتیک استفاده کند.


پارگی پرده گوش

اگرچه آسیب به پرده گوش در هر زمانی ممکن است ایجاد شود، در دوران کودکی احتمال این خطر بیشتر است. فروکردن وسایل نوک‌تیز در گوش، ضربه‌هایی که به هنگام بازی و درگیری با دوستان برای فرد ایجاد می‌شود، می‌تواند منجر به آسیب دیدن پرده گوش شود. با توجه به اهمیت این عضو در شنوایی، آسیب یا پارگی کامل آن، می‌تواند به درجاتی شنوایی را دچار مشکل کند و یا فرد به‌طور کامل شنوایی را از دست بدهد.


انسداد حفره‌های بینی

این بیماری می‌تواند به دلایل مختلفی مثل آلرژی‌های فصلی، ورود اجسام خارجی به داخل حفره‌های بینی و یا کج شدن غضروفی که حفره‌های بینی را از هم جدا می‌کند ایجادشده باشد. برای درمان این بیماری از راه‌های مختلفی استفاده می‌شود. این راه‌ها طیف وسیعی از داروهای کاهش حساسیت تا جراحی برای رفع نواقص ساختاری را شامل می‌شود.


سینوزیت

چرکی شدن حفره‌های سینوسی که بانام سینوزیت در میان مردم شناخته می‌شود، یکی از اختلالات شایع در کودکی است. احساس سردرد، سرفه، بوی بددهان و همچنین خلط‌آور بودن حلق و بینی از علائم این بیماری هستند. 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۲ خرداد ۰۰ ، ۱۹:۱۶
فرشاد زارعی

بیماری های ویروسی در کودکان
سرماخوردگی

سرماخوردگی بیماری است که به‌ویژه در سنین پیش‌دبستانی و دبستان باید انتظار آن را داشته باشید. اگرچه در سنین پایین‌تر نیز به دلیل آسیب‌پذیر بودن کودکان، ممکن است چندین بار در سال، سرماخوردگی کودکتان را تجربه کنید اما ورود به مدرسه و ارتباط با سایر کودکان، مهم‌ترین عامل در بروز سرماخوردگی فرزندتان است.

هنگامی‌که فرزند شما، دچار سرماخوردگی می‌شود، مراقبت‌های معمول روزانه نظیر پرهیزهای غذایی و یا استراحت کافی می‌بایست برای وی انجام گیرد. اگر احساس می‌کنید که کودکتان به دارو احتیاج دارد، به‌جای استفاده خودسرانه از داروها، با پزشک مشورت کنید.


آنفولانزا از جمله بیماری های ویروسی در کودکان

این بیماری از خانواده سرماخوردگی‌های ویروسی بوده ولی شدت بالاتری دارد. تب شدید، لرز، گلودرد، سینه‌درد، عطسه و سرفه، احساس کوفتگی بدن و در برخی مواقع، اسهال و استفراغ از نشانه‌های ابتلا به این بیماری هستند. برای درمان این بیماری بهترین راه پیشگیری و استفاده از واکسن می‌باشد.


آبله‌مرغان

این بیماری به‌صورت ایجاد جوش‌های قرمزرنگ در بدن کودک خود را نشان می‌دهد و با تب، سرفه، بی‌اشتهایی همراه است. اگر می‌خواهید از ابتلای فرزندتان به این بیماری جلوگیری کنید، بهتر است از واکسن آبله‌مرغان استفاده کنید. کودک شما می‌بایست یک‌بار در فاصله 12 تا 15 ماهگی و یک‌بار در 4 تا 6 سالگی در برابر این بیماری واکسینه شود.


سرخک و سرخجه

این دو بیماری با نشانه‌های تب، بی‌حالی و همچنین بروز بثورات قرمزرنگ پوستی که تمام سطح بدن را درگیر می‌کند، شناخته می‌شوند. برای جلوگیری از بروز این بیماری در کودک، می‌بایست در زمان‌های مقتضی که پزشک مشخص کرده برای واکسیناسیون کودک اقدام کنید. چنان‌که در زمان بارداری شما، فرزندتان به سرخک یا سرخجه مبتلا شد، این موضوع را با پزشک درمیان بگذارد چراکه احتمال انتقال بیماری به جنین داخل شکمتان وجود دارد.


بیماری کاوازاکی

کاوازاکی یکی از جدی‌ترین بیماری های کودکان است. بااین‌حال هنوز دلایل ابتلا به آن، به‌درستی مشخص نشده است. این بیماری با نشانه‌هایی نظیر تب، قرمزی چشم، التهاب گلو و راش پوستی مشخص می‌شود. برای درمان این بیماری می‌بایست حتماً به پزشک مراجعه نمایید. اگرچه در اکثر مواقع این بیماری درمان خواهد شد، ممکن است عوارضی نظیر مشکلات قلبی را برای کودک به همراه داشته باشد. 
 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۴ خرداد ۰۰ ، ۰۹:۳۱
فرشاد زارعی