مرکز توانبخشی ایران زمین

بیماری های کودکان( 1)

يكشنبه, ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰، ۰۶:۱۷ ب.ظ

کودکان به دلیل ناتوانی در مراقبت از خود و همچنین ضعف در سیستم ایمنی در معرض خطر بیماری های مختلفی قرار دارند و در واقع والدین بیش از هر فرد دیگری زمان بیشتری را با کودک خود سپری کرده و در نتیجه در صورت بروز علائم در کودک خود می‌توانند نشانه‌ها را دقیق‌ تر بررسی کنند و کودک را برای درمان نزد متخصص ببرند. با این حال به‌ مرور و با گذشت زمان، بدن کودک نسبت به بیماری های مختلف ایمن شده و سیستم ایمنی عملکرد قوی‌ تری پیدا می‌کند اما باید سال‌های اول زندگی از کودکتان به‌خوبی مراقبت کنید. برای این امر لازم است تا شایع‌ترین بیماری های کودکان را بشناسید و برای مراقبت از کودکتان در برابر آن‌ها، برنامه‌ ریزی کنید. در این مطلب شایع‌ ترین بیماری های کودکان را با شما به اشتراک گذاشتیم.

 

 

بیماری های مادرزادی در کودکان
 

شکاف لب یا کام

شکاف کام یا لب یکی از شایع‌ ترین اختلالات مادرزادی در فک و صورت کودکان است. این اختلال به این دلیل ایجاد می‌شود که در طول مدت بارداری و رشد جنین، دو طرف صورت به‌خوبی به یکدیگر متصل نشده و شکافی ایجاد می‌شود. شکاف لب یا کام با توجه به مشکلاتی که درزمینهٔ بلعیدن شیر و یا صحبت کردن ایجاد می‌کند و همچنین به دلیل تأثیری که بر زیبایی چهره دارد، می‌بایست به‌سرعت مورد بررسی قرارگرفته و در اکثر مواقع با جراحی برطرف می‌شود.


پاهای پرانتزی

این مشکل به دلیل تنگ بودن فضای رحم مادر در دوران جنینی به وجود می‌آید. با توجه به اینکه این اختلال زمانی کاملاً مشهود و قابل‌ تشخیص است که فرد روی پاهای خود ایستاده باشد، بسیاری از خانواده‌ها تا پیش از راه افتادن فرزندان، متوجه این مسئله نمی‌شوند. با تشخیص زودهنگام این عارضه، می‌توان از تمرینات ورزشی مناسب برای رفع آن، استفاده کرد؛ اما چنانچه شدت این عارضه زیاد باشد و یا دیر برای درمان اقدام شود، ممکن است احتیاج به جراحی وجود داشته باشد.


اسپینابیفیدا یا مهره شکاف

بیماری اسپینابیفیدا یک نقص مادرزادی است که دلایل آن، هنوز به‌طور کامل شناخته‌ شده نیست. در این بیماری، ستون مهره‌های فرد که دربرگیرنده نخاع می‌باشد، به‌ درستی بسته نشده و انتهای آن در قسمت مهره‌های پایینی کمر باز است. اسپینابیفیدا می‌تواند مشکلات بسیاری ازجمله فلج اعصاب را برای نوزاد ایجاد کند. به همین خاطر می‌بایست به‌ سرعت مورد درمان قرار گرفته و اکثر مواقع با جراحی برطرف می‌شود.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۰/۰۲/۱۲
فرشاد زارعی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی